uitbesteding

Ik ben accountants- of administratiekantoor en wil de salarisverwerking van mijn klanten volledig uitbesteden aan een professionele partij.

Door de alsmaar toenemende complexiteit aan regelgeving worstelen steeds meer accountants- en administratiekantoren met het op orde krijgen en houden van hun loonafdeling.

Deze loonafdeling is vaak kleinschalig en dus kwetsbaar. Tevens is het voor deze kleine afdelingen erg lastig om up to date te blijven met de laatste regelgeving, want in veel gevallen betreft het een combifunctie samen met het verzorgen van de boekhouding van relaties.

Is uitbesteden lonend?

Recent onderzoek heeft aangetoond dat uitbesteding van de salarisverwerking aan een ervaren specialist lonend is. Immers een specialistisch salariskantoor is dagelijks bezig met deze materie, en kan dus voorkomen dat er zaken onnodig scheef gaan lopen met als gevolg ongewenste naheffingen en dus ontevreden relaties.

Bewuste keuze voor uitbesteding?

Door uitbesteding van de salarisverwerking kan het specialisme van dit vakgebied wel gewoon aangeboden blijven aan uw relaties, maar is de continuïteit en kwaliteit verder gewaarborgd.

Op deze wijze laat u aan uw relaties zien dat u dit vakgebied serieus neemt en dus goed geregeld wenst te hebben. SalarisHuys biedt verregaande mogelijkheden tot maatwerk hierin voor uw kantoor.